Boekweitrisotto met groente

Laat de boekweit een nacht weken, giet de volgende dag af en laat uitlekken.
Categorie:
Hartige Recepten

Koop ingrediënten

Deze ingrediënten kun je kopen in de Lifefood webshop

Boekweitrisotto met groente

Zongedroogde Tomaten RAW & BIO

verpakkingsgrootte 100 g

Incl. BTW: € 4,99 Excl. BTW: € 4,58
OF

Bereidingswijze

Bereiding

Boekweitrisotto:

Laat de boekweit een nacht weken, giet de volgende dag af en laat uitlekken. Je kunt het pletten met een vork of in de mixer doen, afhankelijk van de consistentie die je graag wilt hebben. De basis is nu klaar. Nu voegen we naar smaak rauwe ketchup of cashew-naise toe en mengen we het er goed door. Maak kleine bolletjes met een ijslepel of gewone lepel . Doe er groente bij naar jouw smaak. Wij houden bijvoorbeeld van ijsbergsla, broccoli en paprika. 

Hoe maak je rauwe ketchup:

Laat gedroogde tomaatjes en dadels van tevoren weken, giet ze vervolgens af en spoel ze om. Snij een kleine ui in stukjes, voeg zonnebloemolie, citroensap, zout en peper toe en mix alles tot een gladde crème. Rauwe ketchup is een handige en universele toevoeging aan allerlei gerechten, die koel en in een afgesloten verpakking bewaard een paar dagen goed blijft.

Ingrediënten
boekweit, gekiemd en gedroogd 1 kopje
zonnebloemolie 1 el
rode paprika 1 stukje(s)
bouillon blokje (vega) 1 hand vol
gedroogde tomaten Lifefood product 1 kopje
dadels Lifefood product 1/2 kopje
ui 1/2
citroensap 2 el
zeezout 1/2 tl
peper 1/2 tl
Koop je ingrediënten bij Lifefood >