Bereidingswijze
Voorbereiding
Laat de kikkererwten in circa 3 dagen kiemen.
Bereiding
Maal de ongeroosterde sesamzaadjes zeer fijn in een vijzel of keukenmachine. Pureer vervolgens de kikkererwtkiemen samen met de gemalen sesam, olijfolie, en het vers geperste citroensap, met een keukenmachine, blender of goede staafmixer. Pureer tot er een stevige pasta met een mooie, gladde consistentie ontstaat.
Voeg naar smaak verse knoflook, paprikapoeder en gedroogde chilidraadjes toe (-vlokken of –poeder kan natuurlijk ook), en eventueel wat Harissa kruiden of komijn. Mocht het geheel te droog zijn, voeg dan langzaam wat water toe om de dip dunner te maken en pureer nogmaals.
Garneer met chilidraadjes en paprikapoeder (zie foto), en eventueel wat komijnzaadjes of een streepje olijfolie. Klaar!
Serveer deze heerlijke rawfood humus met gesneden rauwkost om te dippen of smeer het op rawfood brood of bijvoorbeeld lijnzaadcrackers.
Tip van Lifefood
Dit is een simpel basis recept waarop eindeloos gevarieerd kan worden. Vervang bijvoorbeeld (een deel van) de gedroogde kruiden door verse kruiden, zoals verse basilicum, peterselie of koriander. Of pureer tegelijk met de kikkererwten wat zachte zongedroogde tomaten mee.
Veel plezier en eet smakelijk!